Skip to navigation | Skip to content
Historie

Brahma Kumaris historie

Brahma Baba

Måske har kun få organisationer stimuleret så megen forandring og diskussion fra første færd eller gennemgået en sådan ekspansion i efterfølgende årtier som Brahma Kumaris Åndelige Verdensuniversitet. Alligevel er det i løbet af universitetets vækst og udvikling lykkedes Brahma Kumaris at fastholde de oprindelige principper og den oprindelige hensigt.

Da organisationen blev til under navnet Om Mandali, bestod det kun af en håndfuld mænd, kvinder og børn, som levede i Hyderabad, Sindh (nu en del af Pakistan, men på det tidspunkt en del af det koloniale Indien). Efter at den respekterede og velhavende  Dada Lekraj fik en række visioner i 1936, blev disse åndelige pionerer inspireret til at ændre deres liv.

Brahma Baba

Grundlæggerens visioner

Dada Lekrajs visioner åbenbarede en omfattende viden om sjælens natur, om Gud og om tiden – begreber som var enkle, men samtidig så dybe i betydning, at de vækkede en kraftfuld følelse af genkendelse hos dem, som visionerne blev delt med.
Et år efter Om Mandalis etablering, flyttede organisationen fra Hyderabad til Karachi. I 14 år, indtil to år efter delingen af Indien og Pakistan, levede gruppen på ca. 400 personer som et selvforsynende samfund, som helligede deres tid til intens åndeligt studie, meditation og selv-transformation.

Brahma Baba

Det internationale åndelige hovedkvarter

I 1950 flyttede gruppen til Mount Abu, et stille sted kendt fra gammel tid og betragtet som et helligt sted af mange, der søgte åndelig fornyelse og styrke. Beliggenheden højt oppe i Aravali-bjergene i Rajasthan var et ideelt sted til refleksion og fordybelse. Efter nogle få år i en lejet bygning, flyttede gruppen til det sted, som skulle blive universitets åndelige hovedkvarter: Madhuban (som betyder ’Skov af honning).

Brahma Kumaris historie fortsat

Print this page