Skip to navigation | Skip to content
Hovedkvarteret

Hovedkvarteret: Mount Abu

Mount Abu Headquarters

Indien er et land, som er rigt på traditioner og legender om historiske kongers krige og kærlighedsliv og kongerigernes enorme velstand. Mange af disse konger eller ”rajas” boede i staten, Rajasthan, ”Kongernes Land”. I de hede somre drog Rajput-kongerne over ørkensletterne til deres sommerpaladser i Aravali-bjergenes kølige højder. I dag bliver rejsende slået af forundring over disse bjerges magi, når de fra ørkenen bevæger sig op ad de bugtede bjergveje.

Mount Abu Headquarters

Mount Abu

Aravali-bjergenes højeste punkt er Mount Abu. I gamle skrifter og sagn associeres Abu med navne på helgener og seere. Der findes således mange templer og eremitboliger på dette sted. Et af de ypperligste kunstværker i Indien er Dilwala Templet, som blev bygget her i det 11. århundrede, og som vedligeholdes af  folk fra Jain religionen.

Byen Mount Abu

Byen Mount Abu er en travl bazar – støvede forretninger bugner ud i smalle gader, sælgerne faldbyder højlydt deres varer, og hellige køer vandrer rundt i menneskemængden. Ofte præsenterer de gæstfrie butiksejere stolt deres familiemedlemmer for de udenlandske gæster. De venlige, hårdtarbejdende indbyggere i Rajasthan bærer stadig præg af deres kongelige aner – mændene med deres turbaner og kvinderne med deres farverige kjoler og traditionelle smykker.

Mount Abu Headquarters

Det åndelige hovedkvarters universitetsområder

Blot en kort spadseretur fører én væk fra den hektiske aktivitet og ind i den fredfyldte atmosfære i Brahma Kumaris’ globale åndelige hovedkvarter, hvorfra kendskabet til  Raja Yoga udbredes. Komplekset består af tre campuser – Madhuban, Gyan Sarovar og Shantivan – samt en park og Global Hospital and Research Centre.

 

Print this page