Skip to navigation | Skip to content
Åndelig retreat

Åndelig retreat - en introduktion

Har du nogle gange ønsket, at tiden ville gå langsommere, så du kunne indhente det forsømte? Eller at verden ville holde op med at dreje rundt bare et øjeblik, så du kunne nå at stå af? Har du måske ønsket at finde en dybere tilfredshed med livet? Hvis ja, så er det måske på tide, du forkæler dig selv med en spirituel retreat.

Tænker du, at du ikke har tid til at være væk fra jobbet, fra familien, fra vennerne i 14 dage, eller bare en uge? Ikke noget problem, for en spirituel retreat afhænger mere af kvaliteten af din tid end af længden af den. Blot en weekend kan være nok til at løsne dine spændinger, berolige sindet og løfte humøret.

Hvad er en åndelig retreat?

En åndelig retreat handler ikke så meget om at komme væk fra det hele, som om at komme i kontakt med sig selv. Trække sig væk fra dagligdagens ydre verden for at opleve din indre verden. Tilbringe tid med sig selv i stedet for med andre, for at opdage de evige sandheder, der ofte er gemt i hverdagens realiteter.

Her kan man styrke selvet og genoplade sin personlige kraft. Åndelig retreat handler om stilhed: at holde sindet i ro, at lade såvel ånden som kroppen falde til ro.

Ro og stilhed gør os i stand til at træde væk fra handlingernes travlhed, ’gøren’, og i stedet genopdage ’væren’. Faktisk er den dybeste del af vores væsen, nemlig sjælen, allerede rolig og stille. Den fred og afklarethed, vi søger, ligger derinde – vi har bare glemt, hvordan vi skal opleve det.


Åndelig retreat – fordele

En åndelig retreat kan hjælpe en med at genopdage og styrke sin åndelige opmærksomhed. Når først man har oplevet denne højere bevidsthed, og man igen har lært at få kontakt til sit evige selv,  kan man bagefter drage ud i livets travlhed med et nyt perspektiv.

Man kan finde nyt formål og ny mening med livet, og den måde, hvorpå man forholder sig til andre og verden, har ændret sig.


Print this page